Όλοι έχουμε μία χαζοκακή ιστορία να θυμόμαστε με τις μηχανές μας. Κι όταν λέω χαζοκακή, δεν εννοώ κάποιο ατύχημα ή κάτι που μας στέρησε τη δίτροχη αγάπη μας για κάποιο διάστημα. Μιλάω για ένα σχεδόν ανεπαίσθητο γεγονός το οποίο όμως έφερε μπόλικη γκρίνια. Πως γίνεται βέβαια σε αυτό να εμπλέκεται συνήθως κάποια γυναικεία ύπαρξη, αποτελεί μυστήριο! Καλοκαιράκι το λοιπόν, μπόλικα χρόνια πίσω. Είμαι με την τότε συμβία μου, ζωή να χει το κορίτσι, καλεσμένοι σε γάμο. Τι σημαίνει αυτό; Εάν δεν γνωρίζετε σημαίνει, αγορά νέου φορέματος, διότι «δεν έχω τι να φορέσω και πως θα πάω έτσι», σημαίνει «κι εσύ θα ψωνίσεις δεν θα πας έτσι» και τέλος σηματοδοτεί τις ώρες επί ωρών στα μαγαζιά, όπως τρέχεις τελικά με την ψυχή στο στόμα για να πάρει αυτό που χε δει στο πρώτο πρώτο μαγαζί αλλά δεν της έκανε κλικ! Κάπου εδώ μπαίνει ο παράγοντας μοτοσικλέτα, τότε ο λατρεμένος μου «Τίγρης», αλλιώς Triumph Tiger 955I. Ο διάλογος κανά διήμερο πριν τη μεγάλη έξοδο ήταν ο εξής:

- Φυσικά θα πάμε με τη μηχανή έτσι; Για να γλιτώσουμε κίνηση

- Να πάμε με τη μηχανή αν και δεν θα με χάλαγε να τα αποφύγω

- Γιατί;

- Γιατί θα γίνει χάλια, τσάμπα το πλύσιμο δηλαδή

- Ώπα, ποιο πλύσιμο;

- Τι ποιο πλύσιμο; Εμείς θα φτιασιδωθούμε, θα σενιαριστούμε, το «εργαλείο» έτσι θα πάει; Άπλυτο και ακέρωτο;

Μία οκά μούτρα, αλλά οκ ξεπεράστηκε.Παρένθεση, μιλάμε για κούκλα έτσι. Κατάμαυρη με χούφτες, «μανιτάρια» εξάτμιση Remus, σωληνάκια υψηλής Brembo, ένας κούκλος ζωγραφιστός το Tiger 955I. Αφού λοιπόν κάναμε τα ψώνια μας γυρίζοντας τη μισή Αθήνα κι αφού κλασσικά εγώ αγόρασα μέσα σε μία ώρα αυτά που ήθελα, ήρθε η μέρα του γάμου. Από αρχή τα αρνητικά. Δυσκολεύονταν να ανέβει με τα νέα τακούνια που αγόρασε και με το λαχανί φόρεμα. Διότι είχε κι ένα σκισιματάκι κι όποτε πήγαινε να ανέβει αυτό την εμπόδιζε.

Έβαλα μπρος τον «Τίγρη», μούγκρισε η Remus και ξεκίνησα να βγω στην παραλιακή.

Δεν βολευόταν. Μία από δω μία από κει, άντε να φέρουμε έτσι το φόρεμα, άντε να το φέρουμε αλλιώς. Κρατήστε το «να φέρουμε το φόρεμα». Πλησιάζοντας στο σημείο ακούμε επίμονα κορνάρισμα. Μας έπαιξε κάποιος και τα φώτα, μας έδειχνε και κάτι. Ωιμέ η τεράστια καταστροφή! Η Remus έκαψε το φόρεμα! Το οποίο απέκτησε 2ο σκίσιμο και κάπως… ατσούμπαλο. Αφού δεν πέσαμε από το Tiger πάλι καλά. Το τι έγινε δεν περιγράφεται.

Η δε κατακλείδα ήταν, «δεν ξανανεβαίνω στη μηχανή ΣΟΥ»! έχω την αίσθηση πως ο «Τίγρης» μου γελούσε