Τρεις εβδομάδες απόχη από την μοτοσυκλέτα και χάθηκε το χαμόγελο από το πρόσωπό μου. Δεν ήταν μόνο το ότι δεν καβαλούσα, αλλά το ότι δεν ήξερα πότε θα ξανακαβαλήσω, πως θα το κάνω (αν μπορώ), καθώς επίσης και όλη ανασφαλεία της έλλειψης συγκεκριμένης γνώσης. Ολη η χαρά που είχα για την αγορά καινούργιου εξοπλισμού χάθηκε, αφού μόλις τον παρέλαβα την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να καβαλήσω. Ο νέος εξοπλισμός όμως είναι το κύριο θέμα.
Το τελευταίο jacket που αγόρασα για την μοτοσυκλέτα ήταν το Rev'it Cayenne που με συντρόφευσε αρκετά χρόνια, σε όλες τις συνθήκες, και σε όλα τα πεδία. Τα χαρακτηριστικά του ήταν αυτά που έψαχνα στο επόμενο jacket αλλά δυστυχώς δεν έβρισκα ούτε τα κύρια χαρακτηριστικά του αλλά ούτε και το στυλιστικό κομμάτι που να με τραβήξει και να το θέλω. Οπότε άρχισα να κάνω εκπτώσεις στα θέλω μου. Εκπτώσεις όμως όχι ποιότητας ή τεχνικών χαρακτηριστικών παρά μόνο στο οπτικό και χρηστικό κομμάτι.
Κάπως έτσι έπεσε το μάτι μου στο MotoHub, στο Nordcode Adventure Evo. Ενα jacket με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έψαχνα, τριών εποχών, με προσθαφερούμενη αδιάβροχη επένδυση, και προσθαφερούμενη θερμική επένδυση. Λιγότερες τσέπες από το Cayenne αλλά αυτές που έχει είναι σχεδόν αρκετές. Με ιμάντες σύσφιξης στα μανίκια και όχι κουμπί. Με πολύ μεγάλο αεραγωγό στην πλάτη και δυο μεγάλους ψηλά στο στήθος. Στα Αρνητικά του θα ήθελα δυο φερμουάρ αεραγωγούς στα μανίκια αλλά το παραβλέπουμε. Θα ήθελα επίσης λίγο μεγαλύτερη την τσέπη στο μανίκι, αλλά αυτό μάλλον είναι θέμα συνήθειας.
Σε συζητήσεις που είχα με φίλους για την συγκεκριμένη μάρκα, αφού μου ήταν παντελώς άγνωστη, η πληροφορία που είπαν όλοι ήταν "Value For Money". Πολύ καλά χαρακτηριστικά, πολύ καλή ποιότητας ραφής, πολύ καλά υλικά, σε πραγματικά χαμηλή τιμή λόγω Ελληνικής Φίρμας. Να πω πως δεν με φόβιζε αυτό το Ελληνική Φίρμα, θα πω ψέμματα. Οταν όμως το είδα από κοντά εντυπωσιάστηκα από τα χαρακτηριστικά που μου έλεγαν όλοι όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει.
Φορώντας το με ανοιχτούς αεραγωγούς και χωρίς τις επενδύσεις, αφού ο καιρός ήταν καλοκαιρινός αρχές Νοεμβρίου που ήρθε στα χέρια μου, ένιωθες τον αέρα να περνάει και να σε κρατάει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αλλωστε όλα τα μπουφάν που διαφημίζονται ως τεσσάρων εποχών στην πραγματικότητα είναι 3 εποχών για την χώρα μας. Το καλοκαίρι υποχρεωτικά πρέπει να το γυρίσεις σε ένα καλοκαιρινό jacket για να λες ότι είσαι σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, το φετινό καλόκαιρι που έτυχε να ταξιδέψω την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού με καλοκαιρινό jacket και παντελόνι, που το μεσημέρι απλά δεν αντεχόταν ούτε το δέρμα του σώματός μου.
Χτες λοιπόν καβαλώντας ξανά, φορέτα το jacket μόνο με την επένδυση της αδιαβροχοποίησης, ανεβαίνοντας προς την Πάρνηθα, και με κλειστούς όλους του αεραγωγούς. Οντως το jacket μπορεί πανεύκολα να χαρακτηριστεί χειμερινό, αφού κράτησε απ' έξω όλη την υγρασία και την χαμηλή θερμοκρασία της κορυφής του βουνού. Σήμερα το πρωι, με το ίδιο setup και ξεκινώντας με θερμοκρασίες περίπου στους 3 βαθμούς από το σπίτι μου, το νέο μου jacket στάθηκε αξιοπρεπέστατα στον δρόμο.
Καιρός να νιώσω και το πόδι μου πιο δυνατό αφού μια ανασφάλεια και ασάφεια ακόμη την έχω να βγούμε παραέξω να το δούμε και καλύτερα.